Semberija obogatila turističku ponudu Srpske

Lj. A.
Semberija obogatila turističku ponudu Srpske

Bijeljina - Sajam turizma "Bijeljina-turist 2017" okupio je u petak u bijeljinskom hotelu "Drina" 80 izlagača koji su posjetiocima predstavili svoju bogatu turističku ponudu.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković, koji je u petak otvorio ovu dvodnevnu manifestaciju, izjavio je da se iz godine u godinu osjeti napredak u oblasti turizma na području RS, te da Bijeljina ima posebnu ulogu u tome.

- Zahvaljujući prirodnim potencijalima Semberije turistička ponuda ovog kraja može sa ponosom da bude uvrštena na mapu turističkih destinacija, ne samo Republike Srpske, nego i šire - rekao je Gluhaković.

Direktor Turističke organizacije Bijeljina Jovan Ljubojević je istakao da je pored velikog broja domaćih učesnika bilo i izlagača iz Srbije i Slovenije.

- U Bijeljini su se okupili predstavnici turističkih organizacija, hotelijera, ugostitelja, te privrednih subjekata čija je djelatnost u vezi sa ugostiteljstvom i turizmom. Drugog dana svoju ponudu predstaviće proizvođači zdrave hrane, udruženja i pojedinci koji se bave izradom rukotvorina - rekao je Ljubojević.

Prema njegovim riječima, sajam je okupio i nekoliko predstavnika poljoprivrednih gazdinstava koji će predstaviti hranu i pokazati šta oni nude turistima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana