Semberija ne zaboravlja borce protiv fašizma

Lj. A.
Semberija ne zaboravlja borce protiv fašizma

Bijeljina - Poštovaoci tekovina NOR-a obilježili su juče u Semberiji 4. jul, Dan borca, praznik ustanka naroda i narodnosti Jugoslavije protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu.

- Naše udruženje nastoji da očuva i obilježi sve značajne datume iz NOR-a. U borbama tokom Drugog svjetskog rata iz Semberije je učestvovalo oko 5.000 boraca, od čega je poginulo 1.448, a u toku rata palo je i 3.056 žrtava fašističkog terora. Bijeljina je dala i devet narodnih heroja, kao i 111 nosilaca Partizanske spomenice - rekao je na obilježavanju Dana borca u Bosanskoj Rači zamjenik predsjednika Skupštine SUBNOR-a u Bijeljini Vojkan Lakić.

Dan borca tradicionalno obilježavaju članovi SUBNOR-a, simpatizeri i poštovaoci borbe protiv fašizma. Svake godine polaganjem vijenaca odaju  počast borcima čija se imena nalaze na spomen-obilježju u Rači.

Obilježavanje 4. jula upriličeno je i u Donjoj Bukovici kod Bijeljine, gdje su položeni vijenci i cvijeće na spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana