Selo Jelićka pobjednik serijala Selo veselo 2017

Srna
Selo Jelićka pobjednik serijala Selo veselo 2017

Prijedor - Ekipa Jelićke pobjednik je ovogodišnje kulturno-zabavne manifestacije "Selo veselo 2017" koja je večeras završena u ovom selu kod Prijedora.

U ovom finalnom izdanju manifestacije brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu u kojem su učestvovale ekipe sela Gaćani, Donja Dragotinja, Gornja Lamovita i domaćini iz Jelićke.


Članovi pobjedničke ekipe bili su najuspješiji u poljoprivrednom kvizu i u nabacivanju obruča. Drugo mjesto zauzela je Gornja Lamovita, najuspješnija u bacanju kamena s ramena i najjača u navlačenju konopca. Treći su Gaćani, najbrži u trčanju u vrećama, dok je četvrta ekipa Donje Dragotinje.

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi Kulturno-umjetičkog društva /KUD/ "Omarska" iz Omarske, KUD "Kozara" iz Prijedora, izvorne grupe, pjevači narodne muzike, muzičari i narodni umjetnici.

Karavan "Selo veselo" i ove godine okupio je tokom ljeta nekoliko stotina učesnika iz 16 prijedorskih sela i brojne gledaoce, po čemu je jedna od najmasovnijih manifestacija "Kulturnog ljeta".

Pokrovitelj manifestacije, čiji je cilj oživljavanje i unapređenje društvenog života u selima, je grad Prijedor.

Tromjesečni sadržaji u okviru ovogodišnjeg "Kulturnog ljeta" biće završeni 2. septembra, kada će u Ljetnoj bašti biti održano Veče foklora uz degustaciju specijaliteta domaće kuhinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana