Sela u Semberiji dobila asfalt i LED rasvjetu

M. S.
Sela u Semberiji dobila asfalt i LED rasvjetu

BIJELjINA - Projekat asfaltiranja 58 puteva u 42 mjesne zajednice i postavljanje 407 LED sijalica ulične rasvjete u 27 mjesnih zajednica na području sela Semberije predstavlja najveću pojedinačnu investiciju u ruralni razvoj na ovom području od pojave korone do sada.

Istaknuto je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednika Skupštine grada Bijeljine Aleksandra Đurđevića i direktora gradskog Agrarnog fonda Zlatana Lazarevića.

Sredstva od 2,7 miliona za gradnju puteva i 300.000 KM za rasvjetu obezbijeđena su iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske namijenjenih za ublažavanje negativnih efekata pandemije korona virusa.

- Radovi su počeli u septembru, a nastavljeni su u oktobru, nakon izbora i sve što je odrađeno urađeno je nakon izbora. Na teritoriji 42 mjesne zajednice ukupno je postavljeno oko 60.000 metara kvadratnih asfalta - rekao je Lazarević.

On je napomenuo da je Direkcija za obnovu i razvoj RS obezbijedila besplatne usluge nadzora, koji inače koštaju od jedan do dva odsto od vrijednosti projekta, što je predstavljalo značajnu uštedu sredstava.

Ovo je, kako je rekao Lazarević, prvi ciklus ruralnog razvoja Semberije koji je završen 13. januara i to u selima Novi i Ruhotina.

- Redovno su održavani sastanci sa svim savjetima mjesnih zajednica i nijedan metar puta ili nijedna sijalica nije postavljena mimo Savjeta mjesnih zajednica. Sve što se radilo u našim selima bilo je prema zahtjevima i prioritetima mjesnih zajednica - rekao je Đurđević.

On je zahvalio Agrarnom fondu, koji je sa malim brojem zaposlenih uspio da u ekspresnom roku realizuje projekat ruralnog razvoja uz podršku Vlade RS i Kompenzacionog fonda koji su obezbijedili finansijska sredstva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana