Šekovići: Sukob u vladajućoj većini koči usvajanje budžeta za 2016.

G. M.
Šekovići: Sukob u vladajućoj većini koči usvajanje budžeta za 2016.

Šekovići - Sjednica Skupštine opštine Šekovići, na kojoj je trebalo da bude glasano za usvajanje budžeta za 2016. godinu, nije održana, jer na sjednicu nisu došli odbornici pozicije koju čine SDS, PDP, NDP, Pokret mladih za Šekoviće.

Na jučerašnju zakazanu sjednicu došla su samo četiri odbornika SNSD-a ne znajući da je u Skupštini potpuni haos, a sa zakašnjenjem je došao i predsjednik Skupštine Drago Božić, koji je samo rekao da je sjednica odgođena za sutra.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Velibor Milošević kaže da je neodgovorno to što odgađanje termina zakazane sjednice nije najavljeno te da je moguće da je pozicija izgubila većinu.

On kaže da je u strankama pozicije kulminirao sukob zbog neispunjenja obećanja i davanja ustupaka PDP-u, što je traženo od načelnika opštine Budimira Ninića iz SDS-a.  

- Četiri odbornika iz skupštinske većine odbila su poslušnost, jer im nisu ispunjena data obećanja. Radi se o davanju basnoslovnih suma i vaučera za poplavljene. U posljednjih osam mjeseci nismo imali tri redovne sjednice zbog problema u vladajućoj koaliciji koji su izbili zbog neispunjenih obaveza prema toj gospodi - rekao je Milošević. Ninić nije odgovarao na naše jučerašnje telefonske pozive.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana