Šekovići: Hladnoća prekinula nastavu u osnovnoj školi

M. L.
Šekovići: Hladnoća prekinula nastavu u osnovnoj školi

Šekovići - Nastava za 300 učenika Osnovne škole "Jovan Dučić" u Šekovićima juče je obustavljena, a đaci se neće vraćati u klupe dok ne bude obezbijeđeno grijanje ili ne otopli.

Direktor škole Milica Vasilić istakla je da su o prekidu nastave obavijestili i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

- Nastave neće biti dok malo ne otopli ili dok ne popravimo sistem grijanja, jer je nemoguće nastavu izvoditi u hladnim učionicama - rekla je Vasilićeva i dodala da će propušteni časovi biti nadoknađeni.

Ona je istakla da je resorno ministarstvo dalo saglasnost da pripreme sve za nabavku novih kotlova.

- Radimo na papirologiji za nabavku novih kotlova, a prema procjenama koje su urađene, neophodno nam je oko 30.000 maraka - istakla je Vasilićeva.

Nastavu u ovoj školi učenici su pohađali u otežanim uslovima od 25. februara, kada je došlo do pucanja kotla koji je nemoguće popraviti. S obzirom na to da je bilo nemoguće raditi u hladnim učionicama, časovi su uz saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture skraćeni na 30 minuta, ali je zbog niskih temperatura i zaštite zdravlja učenika i prosvjetnih radnika nastava obustavljena.

- Đaci su u hladnim i neuslovnim učionicama sjedjeli u jaknama. To se odrazilo na njihovo zdravlje, pa je povećan broj izostanaka sa nastave - kazala je Vasilićeva.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS su saopštili da je obezbijeđen novac za kupovinu peći, te da škola treba da sprovede postupak javne nabavke.

- Vjerujemo da će procedure biti završene u najkraćem roku kako bi nastava počela što prije - istakli su u ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana