Šefovi odjeljenja u Bijeljini ne mogu da rade

Lj. A.
Šefovi odjeljenja u Bijeljini ne mogu da rade

Bijeljina - Odbornici skupštinske većine u Bijeljini, novoimenovani načelnici odjeljenja i direktori lokalnih preduzeća i institucija zatražili su juče od načelnika Miće Mićića da im omogući da obavljaju svoje funkcije.

Na konferenciji, koja je juče održana ispred zgrade Gradske uprave, ukazano je na opstrukcije sa kojima su načelnici i direktori preduzeća suočeni otkako se promijenio odnos vlasti u gradskom parlamentu. U pismu, koje su uputili Mićiću, zatražili su da se načelnik pridržava zakona o lokalnoj samoupravi, istakavši da je sljedeći korak traženje prava kod nadležnih organa.

- Najveći problem je opstrukcija, koja se ogleda u oduzimanju ovlaštenja novoizabranim načelnicima i prenos ovlaštenja na pojedine radnike odjeljenja koji su lojalni aktuelnom gradonačelniku - rekao je načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Slobodan Marković.

On napominje da je u Gradskoj upravi apsurdna situacija, jer su odgovorni za rad odjeljenja, a spriječeni su da obavljaju svoju funkciju. 

Direktor Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Slaviša Jovanović je naglasio da se gradska preduzeća suočavaju sa nizom problema zbog bijesparice.

- Odjeljenje za finansije ne doznačava novac za javna preduzeća čiji je osnivač grad, jer aktuelni gradonačelnik ne potpisuje naloge za isplate. Problem takođe predstavlja i kašnjenje plata, a nema novca ni za troškove u radu - rekao je Jovanović. 

Na konferenciji je istaknuto da se zbog paralelnih funkcija potrošnja iz budžeta svakodnevno povećava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana