SDS: SNSD činio ustupke na štetu Srba u Srebrenici

Srna
SDS: SNSD činio ustupke na štetu Srba u Srebrenici

Srebrenica - Opštinski odbor SDS-a Srebrenica tvrdi da je ovoj partiji "uvijek na prvom mjestu bio interes Srba" dok je, kako ističe, lokalni "SNSD, uz saglasnost vrha stranke, napravio brojne ustupke u ovoj opštini na štetu srpskog naroda".

U saopštenju iz SDS-a navode da je riječ o ustupanju pozicije direktora Dječijeg obdaništa "Poletarac" u momentu kada su roditelji srpske djece, zbog diskriminacije koju je vršila lokalna vlast, odlučili da njihova djeca napuste obdanište, izboru sekretara SO Srebrenica, zamjenika načelnika opštine, promjene naziva osnovne škole, do smjena članova porodica poginulih sa raznih pozicija i raspodjele donacija i obnovljanja kuća po stranačkoj osnovi.


OO SDS-a Srebrenica oštro je kritikovao izjavu potpredsjednika SNSD-a Marka Vidakovića koji je naveo da "rušenje skupštinske većine u Srebrenici u kojoj su većinu činili Srbi i formiranje nove, koju sada čine Bošnjaci, predstavlja još jedan izdajnički potez SDS-a", koja "zbog ličnih interesa prodaje interese Republike Srpske".

Iz srebreničkog SDS-a podsećaju da je novi potpredsjednik SO Srebrenica Milorad Stanojević za Republiku Srpsku dao dva brata, dok je njegova majka u ratu ostala bez noge, a on i njegov otac su ranjavani.

Iz OO SDS-a su pozvali Vidakovića da dođe u Srebrenicu i uvjeri se da u ovoj opštini ne živi dvije trećine članova i funkcionera lokalog SNSD-a, na čelu sa predsjednikom OO SNSD-a Radomirom Pavlovićem.

U saopštenju se navodi da je SDS-u uvijek na prvom mjestu bio interes Srba koji žive u Srebrenici, te da su zato dva puta bezuslovno podržali SNSD-ove kandidate za načelika opštine.

"Kada smo obezbijedili pobjedu, počele su ucjene i omalovažavanja, ne samo SDS-a već i drugih srpskih stranaka. Formirana je nova skupštinska većina bez SDS-a, PDP-a I NDP-a, u narodu nazvana žOrićeva većinaž", navode iz OO SDS-a Srebrenica.

Iz OO SDS-a tvrde da sadašnji funkcioneri lokalnog SNSD od 2000. godine "vedre i oblače" Srebrenicom zajedno sa SDA, i to uglavnom "u funkciji ličnih interesa", zbog čega su, kako navode, prinuđeni da se organizuju kako bi spasili što se može spasiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana