Savić: Najveći problem odnos šumskog gazdinstva prema opštini Ribnik

Srna
Savić: Najveći problem odnos šumskog gazdinstva prema opštini Ribnik

Ribnik - Načelnik opštine Ribnik Goran Savić rekao je danas na sastanku sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem i ministrom saobraćaja i veza Neđom Trninićem da opština za sada dobro funkcioniše, ali da se plaši kako će funkcionisati u budućnosti zbog izostanka svih vidova saradnje sa šumskim gazdinstvom u toj lokalnoj zajednici.

"Znatno duguju lokalnoj zajednici, oko 450.000 KM do 31. decembra 2015. i oko 250.000 za tri mjeseca ove godine, a mi smo dobili 195.000 KM od toga. Ponašaju se kao da šume ne rastu ovdje i to su otuđeni centri moći. Moramo to stanje popravljati i ispravljati tu saradnju", rekao je Savić.

On je dodao da je Čubrilovića i Trninića upoznao i o problemima koji su nastali usljed klizišta iz 2014. godine. "Naše štete su procijenjene na oko 1.200.000 KM, što je za nas znatna cifra. Imamo šest uništenih kuća i nismo im ništa do sada mogli pomoći", istakao je Savić.

Čubrilović je rekao da mu je drago da je stabilizovan rad same skupštine i načelnika i da je ova lokalna zajednica zadržala svu funkcionalnost koja je neophodna za život građana.

"Najveći problem je odnos gazdinstva prema zajednici i njihove velike neizmirene obaveze. Ova opština kao i još neke naše rubne lokalne zajednice oslonjene su na funkcionisanje šumskih gazdinstava i ukoliko to funkcioniše one mogu biti organizovanije i na usluzi građana u većem kapacitetu", zaključio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana