Savanovićima pokrivena kuća, potrebna pomoć za nastavak radova

Srna
Savanovićima pokrivena kuća, potrebna pomoć za nastavak radova

Novi Grad - U Maloj Novskoj Rujiškoj kod Novog Grada danas je pokrivena kuća za četvoročlanu porodicu Savanović izgrađena u akciji koju su pokrenuli rođaci i komšije, a podržale i institucije.

Do prije nekoliko mjeseci Milena i Čedo su sa nepokretnom kćerkom Zoricom i sinom Nemanjom živjeli u trošnoj kući staroj oko 100 godina.

“Živjeli smo u teškim uslovima. Presrećna sam jer je kuća pokrivena i zahvalni smo svima koji su pomogli”, rekla je Milena.

Jedan od pokretača inicijative za izgradnju nove kuće kćerkinoj porodici Mile Kačavenda kaže da se od početka radova u posao uključilo više od 250 ljudi.

“Rođaci, prijatelji, komšije svi su se odazvali i pomogli od uklanjanja ruševina do danas”, rekao je Kačavenda.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da će biti potrebna pomoć za nastavak radova da bi se Savanovići do zime uselili u kuću.

On je naveo da je opština za izgradnju kuće ovoj porodici izdvojila više od 6.000 KM.

“Osim toga, koordinisali smo akciju u koju se uključilo i Šumsko gazdinstvo žPrijedorž sa donacijom građe za krov. Uključili su se i privrednici i druge institucije”, istakao je Drljača.

Porodica Savanović sa djetetom sa posebnim potrebama nema stalnih primanja osim socijalnih, invalidnine i pomoći za njegu drugog lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana