Sarajlija pobjednik takmičenja u skokovima sa Kamenog mosta u Trebinju

Srna
Sarajlija pobjednik takmičenja u skokovima sa Kamenog mosta u Trebinju

TREBINjE - Dino Bajrić iz Sarajeva pobjednik je takmičenja u skokovima za Kamenog mosta, koje je u Trebinju ove godine održano u okviru novoustanovljene manifestacije „Dani Trebišnjice“.

Drugo mjesto pripalo je Evaldu Krnjiću iz Tuzi u Crnoj Gori, dok je trećeplasirani bio Trebinjac Igor Gudelj.

Tradicionalni skokovi - od ove godine u novom i atraktivnijem formatu: sa visokom skakaonicom, bogatijim fondom nagrada, profesionalnim žirijem, ali i međunarodnim učešćem - okupili su 12 takmičara iz više gradova BiH i Crne Gore, koji su skakali u tri serije, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Trebinje.

Tri takmičara sa najviše bodova uz diplome nagrađeni su i novčano - sa 1.000, 700 i 500 KM.

-Osjećaj je predivan - vrijeme je bilo lijepo, dobri skokovi i mnogo ljudi što me baš pozitivno iznenadilo. Nadam se da će iz godine u godinu ova manifestacija biti sve veća i važnija za vaš grad - rekao je pobjednik Dino Bajrić.

Drugoplasirani Evald Krnjić, koji je prvi put u Trebinju, izrazio je nadu da će se takmičenje održavati i narednih godina i da ću doći ponovo u ovaj grad.

-Da nisam došao živio bih u neznanju – da postoji ovako lijep grad, samo na dva sata vožnje, a da ga nikad nisam posjetio - rekao je Krnjić.

Nekad šampion trebinjskih skokova Igor Gudelj ovoga puta bio je treći.

-Obično kažu, osvojiti drugo mjesto znači izgubiti prvo. Ali u ovakvoj konkureniji osvojiti treće mjesto za mene je kao prvo da sam osvojio. Ovo je za mene posve novo iskustvo, rekao bih i nova disciplina. Ali – uživao sam - istakao je Gudelj.

Skokove je ocjenjivao petočlani žiri, čiji je predsjednik bio proslavljeni skakač Lorens Listo, a članovi Petar Čolović, Želimir Popov-Magi, Dražen Šegrt i sekretar Sportskog društva „Leotar“ Boban Brnjoš.

-Bio sam predsjednik žirija još na prvim skokovima sa Kamenog mosta. Danas sam bio član žirija, ali mi je bilo mnogo teže nego kad sam bio predsjednik - skokovi su bili fantastični, samo nijanse, praktično pola boda je odlučivalo o plasmanu. Imali smo težak posao, ali mi se čini da - rekao je Čolović.

Organizatori „Dana na Trebišnjici“ su grad Trebinje, gradska Turistička organizacija i Društvo prijatelja Trebinja.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković, po završetku dvodnevne manifestacije „Dani Trebišnjice“, rekao je da su dokazali da sve mogu zajedno da urade, uz dobru organizaciju i trud.

-Sigurno je da ćemo se i u narednim godinama truditi da ova manifestacija preraste u događaj od značaja u regionu. Trebišnjica je biser našeg grada i cilj nam je da imamo što više kvalitetnih sadržaja, druženja i takmičenja, da oživimo rijeku, naravno uz poštovanje svih standarda zaštite životne sredine - dodao je Bošković.

Zahvalnost za pomoć upućena je preduzeću „Hidroelektrane na Trbišnjici“, Javnoj ustanovi „Ekologija i bezbjednost“, „Barkama na Trebišnjici“, Sportskom društvu „Leotar“, Sportskom ribolovnom društvu „Trebinje“, Javnoj ustanovi „Bazeni“, Ronilačkom klubu „Posejdon“.

Izrazi zahvalnosti za pomoć u organizaciji upućeni su i Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici Trebinje, „Elektrohercegovini“, Domu zdravlje-Službi hitne medicinske pomoći, „Monting energetici“, Policijskoj upravi Trebinje, „Sektor sekjuritiju“, pivnici „Humsko“ i kafiću „La Kosta Bjanka“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana