Saradnja srbačkog i tuzlanskog udruženja: Pletiljama prilika za dodatnu zaradu

D. J.
Saradnja srbačkog i tuzlanskog udruženja: Pletiljama prilika za dodatnu zaradu

SRBAC - Srbačke pletilje koje žele da ostvare dodatnu zaradu dobiće priliku da izrađuju ručne radove za Udruženje “Bhcrafts” iz Tuzle, koje svoje proizvode plasira na domaće i inostrano tržište.

Ovo je izjavila predsjednica Udruženja žena iz Srpca Vesna Smiljanić, koja je rekla da je u saradnji sa tuzlanskim udruženjem nedavno održana radionica pletenja, na kojoj je učestvovalo desetak njihovih članica.

- Ponuđeno nam je da izrađujemo ručne radove za njihovo udruženje, od materijala koji nam pošalju. Prethodno ćemo morati poslati nekoliko probnih uzoraka, a one koje zadovolje uslove dobiće priliku za saradnju. Pozivam sve žene koje znaju ili žele naučiti da pletu, da se prijave da bi stekle nova iskustva i dobile priliku da poprave kućni budžet - rekla je Smiljanićeva.

Srbačko udruženje se uveliko priprema za Vaskršnji sajam ručnih radova i zimnice, koji će naredne sedmice niti organizovan u centru Srpca, a u planu je da predstave svoje proizvode i na raznim sajmovima u Gradišci, Prnjavoru i Banjaluci.

- Ovih dana potpisaćemo ugovor sa Kućom Lijevča i Potkozarja iz Gradiške, gdje će se prvi put naći naši proizvodi, a dio asortimana kupci mogu pronaći i u krajiškim kućama u Banjaluci i Trebinju  navela je Smiljanićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana