Saradnja Fonda za zaštitu životne sredine RS i opštine Šamac: Oprema i vozila ojačala kapacitete preduzeća

D. B.
Saradnja Fonda za zaštitu životne sredine RS i opštine Šamac: Oprema i vozila ojačala kapacitete preduzeća

ŠAMAC - Šamačko javno preduzeće “Slobodna zona” je u okviru javnog poziva Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS nabavilo kante i kontejnere za odlaganje komunalnog otpada, te traktor sa tarupom, a preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Šamac traktor sa cisternom koji će olakšati održavanje kanalizacione mreže na području ove lokalne zajednice.

U Šamcu je u petak održan sastanak direktora Fonda Srđana Todorovića i načelnika opštine Đorđa Milićevića u vezi sa realizacijom projekta, vrijednog oko 114.000 KM, na osnovu kojeg su nabavljeni oprema i vozila za ova dva javna šamačka preduzeća.

Todorović je istakao da je to nastavak dobre saradnje sa opštinom Šamac na zajedničkim projektima na poboljšanju kvaliteta upravljanja otpadom i u oblasti poboljšanja kvaliteta snabdijevanja vodom.

- Govorili smo o saradnji upravo na ovim projektima kroz aktivnosti koje ćemo sprovoditi kako u ovoj, tako i u narednim godinama. Ostvarili smo dobru saradnju i na projektima povećanja energetske efikasnosti. Osnovna škola u Obudovcu je dio projekta povećanja energetske efikasnosti - rekao je Todorović.

Milićević je pojasnio da je riječ o 114.000 KM donatorskih sredstava kroz projekte Fonda za šamačka javna preduzeća “Slobodna zona” i “Vodovod i kanalizacija”, uz dodatno učešće opštine Šamac i ovih preduzeća od 34.000 KM.

- Dogovorili smo nastavak saradnje, koja podrazumijeva dodatnu nabavku opreme u okviru komunalnog preduzeća “Slobodna zona” i mogućnosti da na javni poziv Fonda, koji bude tekao tokom godine, kandidujemo jedan projekat u okviru energetske efikasnosti, a koji se tiče Vatrogasnog doma u Šamcu - rekao je Milićević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana