Saobraćajnica kroz Kratinu temelj za novo naselje

S. M.
Saobraćajnica kroz Kratinu temelj za novo naselje

ROGATICA - Građevinske mašine svakodnevno su na terenu u rogatičkom rejonu Kratina, gdje je počela izgradnja saobraćajnice koja je osnov i za nicanje novog naselja u ovoj opštini.

Poslije dužih priprema projektna kuća “Urbis centar” iz Banjaluke uradila je koncept izmjena i dopuna urbanističkog plana koji je donesen 2014. godine, a na posljednjoj sjednici Skupštine opštine usvojen.

- Taj dokument odnosi se na izgradnju naselja, koje je i dobilo ime Novo naselje - rekao je jedan od autora projekta Goran Dimitrić.

Riječ je, istakao je on, o naselju koje treba da nikne na ledini lokaliteta Kratine između postojećih sadržaja na Sportsko-rekreativnom centru i puta koji naselje Krmčići, preko mosta na Rakitnici, povezuje sa Rogaticom.

Dimitrić kaže da je riječ o površini od oko 22 hektara najvećim dijelom državnog zemljišta gdje trenutno nema nijednog objekta.

Da se ovaj put, za razliku od prije petnaestak godina, radi o ozbiljnoj namjeri opštinske vlasti da novo naselje što prije oživi, dokaz je da su odmah po usvajanju dopuna urbanističkog plana počeli radovi.

Gradi se glavna saobraćajnica kroz naselje koja ide paralelno sa regulisanom Rakitnicom.

Grube, zemljane radove i nasipanje budućih saobraćajnica izvodi građevinska operativa Šumskog gazdinstva “Sjemeć”.

- Radovi se odvijaju zadovoljavajućim tempom, a konture budućih saobraćajnica već se uveliko naziru - rekli su u “Sjemeću”.

Planirano je da u budućem naselju niknu moderni stambeni, ali i trgovinski i drugi uslužni objekti, kao i vrtić, ambulanta i gradski trg.

Biće to, kako se moglo čuti na sjednici Skupštine opštine, Rogatica u malom sa svim sadržajima za kvalitetan život onih koji tu budu živjeli.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana