Samouki umjetnik Mladen Stakić motornom pilom drvetu daje dušu

Snežana Tasić
Samouki umjetnik Mladen Stakić motornom pilom drvetu daje dušu

Prijedor - Drvene ptice i kraljevska stolica izrađeni motornom pilom dio su neobične izložbe "I drvo ima dušu", kojom je samouki umjetnik Mladen Stakić ukrasio hol u prijedorskom Pozorištu.

Ovim hobijem, za koji Stakić kaže da zahtijeva puno ljubavi, ali i pun rezervoar goriva, počeo se baviti prije tri godine. Na pitanje zbog čega su mu najčešći motivi ptice, odgovara da ih je još kao dječak zavolio, pa je tako prvo "oživio" jednog jastreba.

- Sada se mogu pohvaliti galerijom drvenih ptica, a osim ptica tu su mnoge druge figure, kao što je kraljevska stolica, koja je nastala od običnog panja - rekao je Stakić. Posebno je interesantna činjenica da su sve figure izrađene od jednog komada drveta.

- Komšijama se javno izvinjavam što su se ponekad budili uz zvuk motorne pile, a vjerujem da mi nisu zamjerili jer podržavaju moj rad i sviđa im se kako na kraju izgleda konačni proizvod - rekao je Stakić, koji je zaposlen u "Željeznicama RS", a zaljubljenici u tradicionalne igre i pjesme još bolje ga znaju kao umjetničkog koreografa u KUD-u "Kozara". Stakić je rekao da do sada nije imao materijalnu korist od svog hobija, ali da mu to i nije prioritet.

- Poklonio sam dvije ptice, a poklanjaću ih i dalje, jer se radujem što će moji radovi krasiti nečija dvorišta ili kuće - rekao je Mladen Stakić.

Izložba

Neobične skulpture u holu Pozorišta biće izložene do subote, 22. aprila. Izložba je prodajnog karaktera, a među onima koje su očarali ovi predmeti ima mnogo i mališana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana