Samohranoj majci troje djece iz Glamoča potrebna pomoć humanista: Kupovina stana jedino rješenje

M. L.
Samohranoj majci troje djece iz Glamoča potrebna pomoć humanista: Kupovina stana jedino rješenje

GLAMOČ - Samohranoj majci troje djece iz Glamoča Danijeli Lovrić potrebna je pomoć plemenitih ljudi kako bi njeni mališani dobili siguran krov nad glavom jer trenutno preživljavaju u neuslovnoj kući bez vode i kupatila.

Nakon što joj je suprug poginuo u saobraćajnoj nesreći, Danijela je nastavila sama da brine o jedanaestogodišnjoj Grozdi, četvorogodišnjem Petru i jednoipogodišnjem Vladimiru.

Ona sa svekrom i svekrvom stanuje u neuslovnoj kući udaljenoj 12 kilometara od Glamoča, daleko i od škole, prodavnice i bolnice. Danijela nema vozačku dozvolu, pa je odlazak do škole, ljekara ili bilo gdje drugdje veliki problem.

Kuća u kojoj stanuju je oronula, krov prokišnjava, nemaju vodu ni kupatilo, a i ono malo stvari u kući je već dotrajalo i neuslovna je za život.

Kako bi im pomogla da odrastaju u toplom domu, da imaju sobu u kojoj će sanjati najljepše snove i imati srećnije i bezbrižnije djetinjstvo, predsjednica Udruženja “Runolist” iz Glamoča Jelka Vranješ pokrenula je humanitarnu akciju. Za kuću u kojoj Lovrići trenutno stanuju nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi i jedino rješenje bila bi kupovina stana u Glamoču. Vranješeva je istakla da je dječji dodatak jedini izvor prihoda ovoj porodici.

- Odlučili smo da im pomognemo. Naše udruženje prikuplja novac kojim bi Danijela mogla da kupi stan, a u Glamoču stanovi nisu skupi. Ponudu smo već dobili za jedan stan koji je potpuno namješten i čija je vrijednost 36.000 KM - rekla je Vranješeva i pozvala sve ljude dobre volje da daju svoje malo kako bi pomogli ovoj samohranoj majci i njenoj djeci.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun Udruženja “Runolist”, sa naznakom “za pomoć Danijeli Lovrić”, na račun broj 1544802011355113. Iz inostranstva novac se može uplatiti na račun: Inteza Sanpaolo banka BiH, SWIFT: UPBKBA22, Obala Kulina bana 9A, IBAN: BA391544802011355113.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana