Šamc: Igra i smijeh zahvaljujući Novaku i donatorima opet ispunili “Radost”

M. L.
Šamc: Igra i smijeh zahvaljujući Novaku i donatorima opet ispunili “Radost”

Šamac - Mališani iz Šamca juče su se poslije godinu vratili u svoj vrtić “Radost”, koji je poslije katastrofalnih poplava obnovljen zahvaljujući Fondaciji “Novak Đoković” i drugim donatorima koji su se pridružili akciji najboljeg svjetskog tenisera.

Fondacija prvog reketa svijeta donirala je 100.000 maraka, a obnovu vrtića pomogli su i UNICEF, UNDP i još nekoliko donatora.

Nezapamćene poplave ostavile su bez vrtića 70 dječaka i djevojčica, ali se sada vraćaju u potpuno nove i moderno opremljene prostorije. Ističući odličnu saradnju sa Fondacijom “Novak Đoković”, direktor vrtića “Radost” Vida Stajić zahvalila je donatorima, a posebno Đokoviću, koji je još jednom pokazao dobrotu i humanost pomažući ugroženima, a posebno djeci.

- Uslovi za izvođenje vaspitno-obrazovnog programa su sada bolji nego ranije i znatno će olakšati rad vaspitačima, a dječiji osmijesi i igra upotpunili su prelijepo sređene prostorije vrtića - kazala je Stajićeva.

Prema njenim riječima, obnova je koštala 249.000 maraka i u potpunosti su sanirane sve prostorije, krov, vodo i elektroinstalacije, a ugrađen je i novi sistem grijanja.

- Za vrijeme rekonstrukcije, koja je trajala deset i po mjeseci, djeca i vaspitači boravili su u privatnom objektu - dodala je Stajićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana