Šamac: Asfaltirana ulice u Novom Selu dva

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC - U Novom Selu dva kod Šamca asfaltirana je ulice dužine 600 metara, a za radove su iz opštinskog budžeta izdvojene 72.000 KM.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević danas je sa saradnicima obišao ovu ulicu gdje žive stanovnici koji su došli prije 25 godina iz 22 opštine BiH, sa velikim brojem djece, sa kojima je razgovarao o infrastrukturnim radovima koji su urađeni i koji predstoje u narednom periodu.

"Novoizgrađena ulica mnogo znači za ove stanovnike. U narednom vremenu ćemo završiti preostalih 350 metara", naveo je Milićević.

On je dodao da je ovo jedna od mjesnih zajednica sa najvećim brojem djece, zbog čega su tokom prošle godine počeli izgradnju dječijeg igrališta, koje će nastaviti ove godine.

"Ovih dana smo ovdje uz pomoć firme `Vodovod i kanalizacija` odradili o izgradnji vodovodne mreže. Prije dvije godine smo izgradili arteški bunar uz pomoć Investiciono razvojne banke Republike Srpske u vrijednosti oko 80.000 KM. To je danas preduslov da u narednih godinu dana započnemo i završimo izgradnju vodovodne mreže, uz učešće građana", naveo je Milićević.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Novo Selo dva Živko Todić rekao je da im ova ulica mnogo znači, te da tu ima 36 domaćinstava.

Todić je istakao da treba da se završi vodovodna mreža koja će im puno značiti jer su bunari plitki od 10 do 12 metara, a arteški bunar je dubine 140 metara i svih 73 domaćinstva će se snabdijevati iz njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana