Šamac: Učestali požari, stanovništvo ne sluša apele

Srna
Foto: srna

ŠAMAC - Požari su učestali na šamačkom području, a apele da je pri paljenju vatre neophodan oprez stanovništvo ne čuje, ističu u Profesionalnoj vatrogasnoj jednici u Šamcu.

Vatrogasci su od početka godine evidentirali 13 požara u opštini Šamac, samo četiri bila su u martu.

Starješina šamačkih vatrogasaca Slobodan Milovanović rekao je da stanovništvo nije uvažilo apele da se čiste dimnjaci i da je neophodan oprez pri čišćenju njiva, da se vodi računa o grijalicama u štalama.

On je istakao da je u ovom mjesecu u Mjesnoj zajednici Obudovac dva izgorjela štala, a požar je, prema izjavi vlasnika, izazvala grijalica kod malih prasića, te je pričinjena velika šteta na objektu.

Milovanović je rekao da se u martu zbog nepažnje domaćina zapalila tavanska konstrukcije strarije kuće sa loše građenim dimnjakom.

Prema njegovim riječima, juče i prekjuče izbili su požari prilikom pripreme zemljišta za obradu, pa je izgorio i dio šume u Novom Selu.

Milovanović je podsjetio da su tehnički osposobljeni, ali im nedostaju tri vatrogasca koji su već duži period na bolovanju, ali ipak uspiju da odgovore zadacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana