Šamac: Treća donacija Vlade Srpske za dnevni centar "Podrži me"

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Vlada Republike Srpske uplatila je treću donaciju od 8.000 KM za opremanje Dnevnog centra "Podrži me - 9. januar" na Kosovu i Metohiji, čime je do sada ukupno izdvojila 38.000 KM, rekao je danas Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov je istakao da je premijer Radovan Višković, na molbu banjalučkog Odbora, donio odluku o uplati donacije za Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici za 168 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me".

On je naveo da je centru priključena struja, voda, kanalizacija, telefon, ugrađeno grijanje, internet, video-nadzor i sigurnosni alarm.

"Sada opremamo unutrašnji i spoljašnji prostor - lift, veliku salu, senzornu sobu, igraonice, kuhinju, trepezariju, kancelarije, dvorište, ogradu, ljetnikovac", rekao je Arlov.

On kaže da je riječ o prvom dnevnom centru ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji, koji je izgrađen zahvaljujući humanosti Republike Srpske.

Arlov je napomenuo da je do sada za izgradnju centra utrošeno više od 300.000 evra, a nakon opremanja taj iznos biće preko 450.000 evra.On je podsjetio da je kamen temeljac za izgradnju centra položen 26. juna 2019. godine, a radovi su počeli 18. avgusta.

"Vjerujemo da će do kraja godine centra biti opremljen u potpunosti", rekao je Arlov, koji je apelovao na sve humane ljude, institucije, preduzeća da pomognu koliko mogu.Arlov je napomenuo da će djeca sa Kosmeta od 25. juna do 2. jula boraviti u Srpskoj u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", koji se ove godine organizuje jubilarni deseti put.

"Hvala Vladi Republike Srpske i svima koji su pomogli, a posebna zahvalnost na humanosti oko 100.000 učenika iz 147 osnovnih i srednjih škola Republike Srpske koje su provodile humanitarne akcije za pomoć u izgranji centar", dodao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana