Šamac: Proslavljena dječija Nova godina

Srna
Šamac: Proslavljena dječija Nova godina

ŠAMAC - U prazničnom ambijentu “Zimske čarolije na ušću”, uz vatromet i Djeda Mraza, na gradskom trgu u Šamcu tradicionalno je proslavljena dječija Nova godina i podijeljeno 500 paketića koje je obezbijedila opština.

Prije sinoćnje podjele paketića mališani iz obdaništa “Radost” iz Šamca i Obudovca izveli su kulturno-zabavni program.

Djeda Mraz je na trg stigao na motociklu u pratnji članova Moto-kluba “Viking” iz Šamca, a pomoć pri organizaciji i podjeli paketića pružilo je 12 volontera Crvenog krsta Šamac.

Predsjednik Moto-kluba “Viking” Rado Radić kaže da 11. godinu učestvuju u dodjeli paketića, a posljednje tri godine, od kako je počela “Zimska čarolija na ušću”, u saradnji sa opštinom Šamac dijele paketiće.

“Mi kao klub učestvujemo u dovoženju Djeda Mraza i ostalim vragolijama, što našu djecu čini srećnom. Klub ima 33 člana i goste iz Čović Polja iz njihovog Moto-kluba žTrijumfž koji pomažu”, rekao je Radić.

Direktor Centra za kulturu Jasna Marinković kaže da je opština Šamac obezbijedila 500 novogodišnjih paketića koji su ovom prilikom podijeljena djeci.

“Priredili smo nezaboravno druženje za najmlađe sugrađane i na taj način im čestitali predstojeće praznike. Ovo nam je najljepša manifestacija koja okuplja veliki broj posjetilaca”, kaže Marinkovićeva.

Dječija Nova godina dio je osmodnevne manifestacije “Zimska čarolija na ušću” čiji je organizator Centar za kulturu, a generalni pokrovitelj Načelnik opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana