Šamac: Prazan karantin na graničnom prelazu

Srna
Šamac: Prazan karantin na graničnom prelazu

ŠAMAC - Na području opštine Šamac pod zdravstvenim nadzorom su tri lica, dok u karantin na graničnom prelazu Šamac trenutno nije smještena nijedna osoba, saopšteno je iz opštinskog Štaba za vanredne situacije. U Šamcu do danas nema registrovanih slučajeva oboljelih od virusa korona, a u karantinu lokalne zajednice u prostorijama Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" trenutno se nalazi devet lica.

 

Na prisustvo korona virusa testirano je 12 osoba sa područja opštine Šamac, od kojih tri u okviru karantina lokalne zajednice, a rezultati se očekuju tokom naredna dva dana.

Komunalna policija izvršila je devet kontrola postupanja po rješenjima o strogoj izolaciji i stavljanju pod zdravstveni nadzor, a sva kontrolisana lica zatečena su na svojim kućnim adresama.

Pripadnici Policijske stanice Šamac nisu zabilježeli nijedan slučaj nepoštovanja policijskog časa, kao ni kršenja zabrane kretanja lica sa navršenih 65 i više godina.

Iz Štaba za vanredne situacije podsjećaju građane da je i predstojećeg vikenda na snazi zabrana kretanja licima van opštine prebivališta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana