Šamac: Položeni vijenci poginulim borcima

Srna
Šamac: Položeni vijenci poginulim borcima

ŠAMAC - Predstavnici opštine Šamac i opštinske Boračke organizacije danas su obilježili 15. april, Dan opštine, polaganjem vijenaca na centralni spomenik poginulim borcima u proteklom ratu na kojem su uklesana imena 440 poginulih pripadnika Druge posavske brigade, od kojih su 362 bila sa šamačkog područja.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da se Dan opštine Šamac obilježava u uslovima vanrednog stanja u Republici Srpskoj, te da u ovakvoj situaciji stanovnici opštine pokazuju visoku dozu ozbiljnosti i primjene svih mjera koje su na snazi.

On je čestitao stanovnicima Dan opštine, ističući da je zadovoljan svim što je na području Šamca urađeno u infrastrukturnom i privrednom pogledu.

"U proteklih godinu dana opština Šamac uradila je mnogo. Izgradili smo novo obdanište u Obudovcu, uveli kompletno LED rasvjetu na području opštine. Poslije 25 godina završavamo projekat potpune obnove Gradske biblioteke. Očekujem da će u narednih mjesec-dva, kada ova situacija prođe, Šamac konačno i poslije 14 godina dobiti Osnovni sud u punom kapacitetu", naveo je Milićević.

On je naglasio da opština Šamac mora ići naprijed i iskoristiti svoje potencijale, da bude mjesto u kojem će ljudi ostajati i živjeti.

Predsjednik Skupštine opštine Nikolina Škrbić izjavila je novinarima da Šamac slavi svoj praznik, ali da, nažalost, ove godine nema uobičajenih manifestacija zbog epidemije virusa korona.

"Nemamo ni svečane sjednice, ali minimum onoga što smo smatrali da treba da uradimo jeste da odamo počast poginulima u odbrambeno-otadžbinskom ratu", istakla je Škrbićeva.

Ona je čestitala praznik stanovnicima opštine Šamac, sa željom da što prije svi zajedno izađu iz problema u kojem se danas nalazi skoro cijeli svijet i nastave sa normalnim životom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana