Šamac: Podijeljeno 50 paketa pomoći

Srna
Šamac: Podijeljeno 50 paketa pomoći

ŠAMAC- Udruženje građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Šamac danas je podijelilo 47 paketa osnovnih životnih namirnica i sredstva za higijenu svojim članovima, te tri paketa za tri socijalno ugrožene porodice koje nisu njihovi članovi Udruženja.

 


Vrijednost svakog paketa je 35 KM, a sredstva je Udruženje obezbijedilo iz svog granta koji imaju u budžetu opštine Šamac.

Predsjednik Udruženja građana za pomoć licima sa posebnim potrebama Stanislav Milovanović rekao je da je Udruženje, povodom novonastale situacije sa virusom korona, donijelo odluku da uruči svojim članovima pakete najosnovnijih životnih namirnica kao što su prehrambeni proizvodi i sredstva za higijenu.

"Ovo mnogo znači našim članovima i mi se nadamo da će to na neki način njima pomoći. Naše udruženje se finansira iz budžeta opštine Šamac, a akciju podjele paketa pomogli su sa po 400 KM preduzeće Zenit i Srđan Mihaljčić", rekao je Milovanović novinarima i zahvalio za donacije.

Milovanović je podsjetio da je nedavno i Market "Đurić", putem Centra za socijalni rad u Šamcu, obradovao paketima maloljetne članove Udruženja.

Udruženje broji 50 članova, a u Dnevnom centru, koji se nalazi u prostorijama Centra za socijalni rad, dolazi 10 djece.

Dnevni centar će nastaviti sa radom nakon prevaziđene situacije sa virusom korona.

Majka člana Udruženja Milka Sjenčić zahvalila je za pomoć, te istakla da je ovoj djeci potrebno da im se neko lijepo obrati i razgovara sa njima, a zahvalni su za najmanju sitnicu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana