Šamac: Modernizacija pružnog prelaza Crkvina

Srna
Foto: Srna

ŠAMAC- Pružni prelaz Crkvina na području opštine Šamac je u fazi modernizacije u vezi sa ugradnjom nove elektronske opreme što bi trebalo da bude završeno do kraja godine, rekao je danas Srni direktor Sektora za elektrotehničku djelatnost iz "Željeznica Republike Srpske" Zoran Ilinčić.

"Nakon toga će pružni prelaz biti osiguran najmodernijom elektronskom opremom, svjetlosnom zvučnom signalizacijom uz daljinsku kontrolu u stanici Šamac", rekao je Ilinčić u Šamcu.

On je dodao da su se odazvali pozivu Savjeta za bezbjednost saobraćaja na području opštine Šamac o temi bezbjednost saobraćaja, te da su shodno tome dostavili informaciju koja se odnosi na pružni prelaz Crkvina i pruži prelaz Šamac.

Radenka Bjelošević iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske istakla je da su uputili dopis svim jedinicama lokalne samouprave za početak škole, te da je opština Šamac već od 24. avgusta krenula sa aktivnostima i pojačala prisustvo pripadnika policije.

Predsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja na šamačkom području Simo Varadinović rekao je da je sjednica sazvana prvenstveno zbog početka školske godine i povećanog učešća učenika u saobraćaju i aktivnostima o izradi Programa o bezbjednosti saobraćaja i putnim prelazima.

On je naveo da je dobijena informacija od Policijske uprave Šamac o tome koje su aktivnosti preduzete u vezi sa bezbjednošću učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana