Šamac: Konkurs za sufinansiranje procedure vantjelesne oplodnje

Srna
Foto: opstinasamac.org

ŠAMAC - Opština Šamac raspisala je javni konkurs za sufinansiranje troškova dvije procedure vantjelesne oplodnje od po 2.500 KM.

Načelnik Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić rekao je Srni da je cilj opštine Šamac da u skladu sa mogućnostima poboljša demografsko stanje, natalitet, pronatalitetnu politiku na ovom području, te da je sa tom podrškom počela 2017. godine.

Uslovi konkursa su da žena nema navršene 42 godine, da ima prebivalište na šamačkom području duže od godinu prije podnošenja prijave na konkurs, te da joj je u vezi sa planiranjem porodice priznato pravo na tri procedure asistirane reprodukcije na teret Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, a da nisu uspjele.

Dervenić je rekao da svi koji žele da se jave na konkurs mogu to učiniti u opštinskoj šalter sali i poštom.

On je podsjetio da je na snazi i odluka iz 2009. godine prema kojoj se iz opštinskog budžeta za prvo i drugo dijete izdvaja po 100 KM, treće 1.000 KM, za četvrto i svako sljedeće po 500 KM.

„Porodicama sa četvoro i više djece na mjesečnom nivou daje se po 150 KM, svakom učeniku koji se upiše u prvi razred kao jednokratna pomoć po 150 KM“, naveo je Dervenić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana