Šamac: Fudbaleri prikupili 1.800 km za liječenje Milice Tanasić

Srna
Šamac: Fudbaleri prikupili 1.800 km za liječenje Milice Tanasić

Šamac - Za liječenje četvorogodišnje Milice Tanasić niz Donje Slatine prikupljeno je oko 1.800 KM na utakmici između Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" i Mlade reprezentacije Republike Srpske /do 21 godinu/ povodom otvaranja stadiona "Borca" u Šamcu.

Sredstva su prikupljena od prodaje ulaznica, a FK "Borac" je pobijedio mladu reprezentaciju Republike Srpske rezultatom 3:1.


Predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačević kaže da je otvaranje stadiona u Šamcu veliki događaj koji je pokazao da u Šamcu imaju snage da se dignu iz pepela i da ono što su doživjeli 2014. godine prebrode na najbolji način.

On je istakao da je Fudbalski savez Republike Srpske, zajedno sa Fudbalskim savezom BiH, zahvaljujući sredstvima FIFE i UEFE, uložio u ovu sredinu oko 250.000 KM.

"To su bila inicijalna sredstva koja su otvorila mogućnost opštini Šamac da povuče sredstva i iz drugih izvora, pa čak i neka kreditna sredstva", kaže Kovačević.

On je dodao da će se Fudbalski savez Republike Srpske priključiti humanitarnoj akciji za malu Milicu i uplatiti na račun 1.200 KM.

Predsjednik komisije za praćenje utroška sredstava za sanaciju štete od poplava ispred Fudbalskog saveza BiH Nihad Hodžić istakao je da je izgradnja nove infrastrukture gradskog stadiona pokazala da se udruženim snagama može prevazići svaka nevolja.

Predsjednik FK "Borac" Predrag Marinković rekao je da su od 2014. godine imali dobru podršku od oba saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana