Sajam tradicionalnih proizvoda i regionalnih turističkih organizacija

Srna
Foto: Agencije

TREBINjE- U Trebinju je danas otvoren mini-sajam turističkih organizacija i subjekata iz regiona i tradicionalni četvrti festival domaćih proizvoda "Herceg fest" na kojima se predstavilo oko 40 izlagača.

Manifestacija je organizovana u okviru otvaranja ljetnje turističke sezone u Trebinju.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je novinarima da je za prva tri mjeseca ove godine registrovano 30 odsto više noćenja od prošle godine, koja je bila rekordna, tako da će ova turistička godina biti još bolja.

Putica je rekla da Trebinje nudi brojne sadržaje za sve generacije, te da svim građanima žele da pruže priliku da dožive ovaj grad iz različitih perspektiva, ističući da najviše ponude ima u avanturizmu.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je cilj da turistička sezona traje tokom cijele godine, kada se nastoji napraviti sadržaj, ističući da će i ove godine pripremiti nove sadržaje.

"Grad Trebinje značajno ulaže u sportsku infrastrukturu, veliki broj klubova iz regiona može da dođe ovdje upravo u periodu kada do sada nisu bili popunjeni smještajni kapaciteti", rekao je Ćurić.

Pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo Republike Srpske Predrag Tešić rekao je da posebno raduje energija i sinergija između gradonačelnika i saradnika, te gradske Turističke organizacije i Razvojne agencije koja stvara značajne rezultate, što Vlada Srpske prepoznaje i pruža podršku.

Rukovodilac sektora za promociju turizma Turističke organizacije Republike Srpske Marko Radić rekao je da je Trebinje jedan od vodećih gradova u Srpskoj kada je riječ o ostvarenim turističkim dolascima i noćenjima, te izrazio nadu da će i ova godina biti uspješna kao prošla koja je bila rekordna.

"To pokazuje da se na turizam u Republici Srpskoj treba računati, da to može biti naš prozor u svijet, način na koji ćemo se otvoriti, da pokažemo da smo zdrava i sigurna destinacija", rekao je Radić.

Predsjednik opštine Čajetina Ivan Stamatović rekao je da ovakve manifestacije mogu da doprinesu povezivanju i regionalnoj saradnji između turističkih organizacija, navodeći da se može kroz organsku hranu, sport i kulturu raditi na promociji.

Manifestaciju su organizovali grad Trebinje, Turistička organizacija i Agrarni fond.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana