Sadašnja većina u Srebrenici će opstati?

Agencije
Sadašnja većina u Srebrenici će opstati?

Srebrenica - Potpredsjednik Skupštine opštine Srebrenica Radomir Pavlović izjavio je juče da očekuje da će sadašnja većina, okupljena oko SNSD-a, u nešto izmijenjenom sastavu, i dalje činiti vlast u ovoj opštini.

Skupštinski kolegijum je za 23. mart zakazao redovnu i vanrednu sjednicu srebreničkog parlamenta, na kojoj bi trebalo da bude razmatrana inicijativa 11 odbornika SDA, SDS-a, DNS-a, PDP-a i NDP-a za formiranje nove skupštinske većine.

Pavlović, koji je i predsjednik lokalnog SNSD-a, kaže da je za danas u Banjaluci dogovoren sastanak rukovodstava SNSD-a i DNS-a sa lokalnim liderima ovih stranaka na kome treba da bude definisana buduća saradnja i odnosi u Srebrenici. Očekuje se da dva odbornika DNS-a ostanu u skupštinskoj većini iako su bili potpisali pristup novoj većinskoj odborničkoj grupi.

Ključno bi, kako se navodi, moglo biti opredjeljenje odbornika SRS-a, koji bi, kako se nezvanično navodi, mogao pristupiti aktuelnoj većini. To bi uz pet odbornika SNSD-a, dva iz SDA i DNS-a i jednim iz SDP-a BiH i dalje činilo većinu, sa samo 11 od 21 odbornika.

Predsjednik lokalnog SDS-a Momčilo Cvjetinović potvrđuje da će, najvjerovatnije, ključnu ulogu u skupštinskoj većini imati odbornik SRS-a, koji je bliži postojećoj skupštinskoj većini, koja bi, sa ostankom dva odbornika DNS-a, nastavila da funkcioniše, ali bez učešća SDS-a u vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana