Saborci: Neosnovana i neprimjerena kampanja protiv Milunovića

Srna
Saborci: Neosnovana i neprimjerena kampanja protiv Milunovića

KOZARSKA DUBICA - Penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Miloje Misirača potpuno neosnovano i neprimjereno vodi prljavu kampanju protiv Duška Milunovića, saborca iz 11. dubičke brigade i sadašnjeg ministra za rad i boračko-invalidsku zaštitu Republike Srpske, saopšteno je iz Gradskog odbora Udruženja “Veterani Republike Srpske” u Kozarskoj Dubici.

U saopštenju povodom neprimjerenih medijskih napada na Milunovića, njegovi saborci navode da nemaju razloga da ga brane jer se znao odbraniti u ratu, a sigurni su da to zna i u miru.

“U čije ime i za čiji politički ćar Misirača radi to što radi, jer otkako ga poznajemo, oduvijek je želio biti bitan, ne pitajući koliko to košta. Gospodine, samoprozvani generale Misirača, sramota je to što radite, jer Vi ste, ipak, visoki oficir čije je ratno učešće mizerno u poređenju sa ulaganjima bivše države u Vaše školovanje”, navode veterani.

U saopštenju se podsjeća da je Misirača imao epizode u kojima je prozivao i druge borce i starješine Vojske Republike Srpske čiji su ratno učešće i doprinos Republici Srpskoj neuporedivi sa njegovim.

“Bili ste dužni da budete u prvim redovima odbrane, a došli ste da branite Republiku Srpsku tek kada ste morali i sa puno zakašnjenja. Zato i jeste borac tek treće kategorije, pa možete držati lekcije samo svojim kolegama aktivnim oficirima koji su došli poslije Vas. I nikom više. Vaša aluzija na Treći banijski odred sve govori o Vašem moralu i Vašem čojstvu”, navedeno je u saopštenju.

Veterani pozivaju Misiraču da prestane moralisati ljudima koji su se bez obaveze, iz čistih patriotskih pobuda odazvali odbrani svoga naroda dobrovoljno, mnogo prije nego što je on bio primoran.

“Nadamo se da Vas na te gluposti niko nije primorao i da to, kao i uvijek, radite zbog lične i ničim zaslužene medijske promocije”, navode iz ovog udruženja.

Pukovnik Miloje Misirača optužio je ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića da nikada nije nosio uniformu Vojske Republike Srpske, na šta mu je Milunović uzvratio da će ga tužiti, te da je ponosan na svoj ratni put tokom kojeg je prolio krv za Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana