Ružičić: Zahvalnost Ambasadi SAD na pomoći

Srna
Foto: Srna

JEZERO- U opštini Jezero danas je svečano predat na korištenje rekonstruisani objekat Osnovne škole "Vuk Karadžić", a radove je finansirala američka Ambasada u BiH sa oko 170.000 KM.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić izrazila je zahvalnost na pomoći koju američka Vlada pruža ovoj opštini, ističući da očekuje da će dobra saradnja biti nastavljena, saopšteno je iz opštine Jezero.

Ružičićeva je razgovarala sa predstavnicima Ambasade SAD o dosadašnoj saradnji i mogućnostima ostalih vidova podrške ovoj lokalnoj zajednici.

U septembru prošle godine završen je projekat rekonstrukcije Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Jezeru koji je obuhvatio zamjenu spoljne i unutrašnje stolarije, peć za centralno grijanje i rekonstrukcija krova.

Projekat je finansiran sredstvima američke Ambasade u BiH (Američka komanda za Evropu – EUKOM) kroz Program humanitarne pomoći Vlade SAD.

Na radnom sastanku sa Ružičićevom bile su zamjenik šefa misije u Ambasadi SAD u BiH Elen Džermejn, direktor kancelarije američke Ambasade u Banjaluci Brajana Pauers i asistent za politička pitanja u Ambasadi Biljana Krčmar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana