Ruski tim stručnjaka dezinfikuje bolničke objekte u Bijeljini

Srna
Ruski tim stručnjaka dezinfikuje bolničke objekte u Bijeljini

BIJELjINA - Tim ruskih stručnjaka počeo je jutros u Bijeljini deznifekciju bolničkih objekata.

Riječ je o objektima stare bolnice, odnosno kovid bolnice, zatim prostoru oko bolnice i Urgentnog centra novog objekta ove zdravstvene ustanove.

Vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice Milica Lovrić istakla je značaj ove aktivnosti u vrijeme epidemije virusa korona i zahvalila resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske koji su omogućili dolazak ruskih stručnjaka u Bijeljinu.

Lovrićeva je naglasila da je danas stavljen u funkciju objekat stare hirurgije, koji je renoviran i ima kapacitet od 70 kreveta.

- Dezinfekciju je izvršio tim ruskih stručnjaka, kako bismo u ovaj objekat smjestili pacijente kod kojih postoji sumnja na infekciju, sa nejasnim febrilnim stanjima i pacijenti koji čekaju nalaz na Kovid-19 - rekla je ona.

Ona je navela da će u ovom objektu biti i prijemna karantinska ambulanta, a prostorije grudnog odjeljenja će biti za pacijente sa već registrovanim kovid-19, koji imaju tešku ili veoma tešku kliničku sliku, saopšteno je iz bijeljinske bolnice "Sveti vračevi".

- U okviru tog objekta se nalazi karantin tri, odnosno prostorije gdje se nalazi intenzivna njega, sa respiratorima - navela je Lovrićeva, ističući da je obezbijeđen i portabilni rendgen, kao i aparati za ultrazvučnu dijagnostiku, što će, kaže, doprinijeti lakšoj opservaciji pacijenata.

Lovrićeva je rekla da sa danas uređenim i opremljenim objektom stare hirurgije, kovid bolnica na raspolaganju ima 143 kreveta.

Ona je još jednom zahvalila timu ruskih stručnjaka koji dezinfikuje medicinske objekte u Bijeljini, kao i Ministarstvu zdravlja.

Lovrićeva je zahvalila i srpskom članu Predsjedništva Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske za to što su obezbijedili jednokratnu pomoć zdravstvenim radnicima, ističući da to predstavlja ne samo finansijsku, već i moralnu podršku, jer pokazuje da se cijeni njihov rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana