Ruski tim dezinfikuje Bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju

Srna
Ruski tim dezinfikuje Bolnicu "Sveti apostol Luka" u Doboju

DOBOJ - Pripadnici epidemiološkog odreda ruske vojske obavljaju danas sistemsku dezinfekciju. Bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju.

Predsjednik Komisije za interhospitalne infekcije u dobojskoj bolnici Zoran Blagojević rekao je da današnje mjere pružaju sigurnost i bezbjednost kod pacijenata, ali i kod zaposlenih, te pripadnicima epidemiološkog odreda ruske vojske zahvalio za angažovanje u Srpskoj, uprkos borbi koja se vodi i u Ruskoj Federaciji.

- Svi skupa - menadžment Bolnice, Gradska uprava Doboja, Vlada Republike Srpske vode računa o svakom detalju - izjavio je Blagojević.

Blagojević je rekao da je cilj današnje dezinfekcije da virus korona ne postane intrahospitalna infekcija u bolnici - među radnicima i pacijentima, do čega do sada nije došlo, naglašavajući da ovaj proces mora biti rađen u kontinuitetu.

Direktor Bolnice "Sveti apostol Luka" Mladen Gajić rekao je da su Rusi došli u četiri tima i da posao počinje od zaraznog odjeljenja, zajedno sa saobraćajnicama.

- Ukupna površina Bolnice je nekih 15.000 metara kvadratnih, s tim da se neće raditi sve, već samo ono što smatramo da je neophodno - izjavio je Gajić.

Gajić je rekao da su sve neophodne pripreme izvršene i da je današnja aktivnost relizacija dogovora sa ruskim stručnim timom koji je u subotu, 11. aprila, bio u Doboju.

- Trenutno u Bolnici leže četiri pacijenta kod kojih je potvrđen virus korona - dva sa težom kliničkom slikom i dva sa srednjom i svi su iz Teslića, kao i četiri suspektna lica - rekao je Gajić.

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana