Ruski privrednci u Derventi

Srna
Ruski privrednci u Derventi

Derventa - Načelnik opštine Derventa Milorad Simić razgovarao je danas sa delegacijom Privredne komore moskovskog okruga Domodedovo u okviru njihove druge posjete ovoj lokalnoj zajednici s ciljem uspostavljanja privredne i ekonomske saradnje.

Simić je istakao da je već izvjesno da je Derventa pronašla jednu opštinu u oblasti Voronjež koja je izrazila želju da ostvari čvršće veze sa Derventom.

“Posebno je interesantno što su nas posjetili predstavnici privredne komore, a tu su i predstavnici aviokompanije radi uspostavljanja veze između Moskve i Banjaluke. To nije toliko u našoj nadležnosti, ali je svakako dobra stvar za Republiku Srpsku. U delegaciji je i jedan mladi hotelijer koji namjerava da investira, a ovdje je došao da vidi naše potencijale”, rekao je Simić novinarima.

Ruska delegacija je danas posjetila preduzeća “Sanino” i “Mreža netvork”, kao i manastir Pokrova Presvete Bogorodice u Bišnji.

Potpredsjednik Privredne komore Domodedova Denis Kočetov izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Derventi, gdje su naišli na topao prijem.

“Ovaj grad je veoma lijep i ostavio je na mene dubok utisak tokom prve posjete. Došli smo da se upoznamo sa mogućnostima i imamo ideje šta treba da uradimo, ali o tome ću više govoriti poslije Nove godine jer do tada planiramo da pokrenemo neke aktivnosti”, rekao je Kočetov.

Ruska delegacija će narednih dana posjetiti Kulaše i Teslić, kao i Srbac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana