Rusi uče od bijeljinskih ljekara

Lj. A.
Rusi uče od bijeljinskih ljekara

Bijeljina - Medicinari iz Rusije uvjerili su se juče u dobre rezultate koje postiže bijeljinski Dom zdravlja, zbog čega su od rukovodstva ove ustanove zatražili podršku u unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga u Sergej Pasadu.

Rukovodstvo Medicinsko-sanitarne ustanove Federalne medicinsko-biološke agencije Ruske Federacije iskazalo je veliko interesovanje za funkcionisanje menadžmenta Doma zdravlja.

Direktor bijeljinskog Doma zdravlja Zlatko Maksimović kazao je da je ruskoj delegaciji prezentovan primjer sistematskog rada na unapređenju kvaliteta, principi liderstva rukovodstva i uključenje zaposlenih u sprovođenje promjena. 

- Oni su vidjeli nešto novo, prvenstveno kada je u pitanju menadžment u našoj ustanovi, ali i kvalitet - rekao je Maksimović, koji je ocijenio da je ova posjeta od velike važnosti za Bijeljinu, ali i za cijelu Republiku Srpsku.

Maksimović je naglasio da saradnja sa Rusima već postoji, te da će se u narednom periodu raditi na njenom jačanju. On je pozvan da u Rusiji održi predavanje na temu "Kvalitet zdravstvenih usluga - menadžmenta".

Direktor Medicinsko-sanitarne ustanove Evgenij Knjazev, koji je sa saradnicima Olegom Rudakovim i Svetlanom Švikinom obišao Dom zdravlja, kazao je da su veoma zadovoljni onim što su vidjeli.

- Čuli smo više puta o uspjesima medicinara iz RS i Bijeljine, a došli smo da vidimo kako možemo da uspostavimo dalji pravac djelovanja - rekao je Knjazev.

On je istakao da će pozvati kolege iz Srbije i RS da im pomognu u dostizanju novih nivoa kvaliteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana