Rusi i Hercegovci zajedno obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom

Srna
Rusi i Hercegovci zajedno obilježavaju Dan pobjede nad fašizmom

Bileća - Delegacija iz Rusije i predstavnici opštine Bileća danas u su položili vijence na Spomenik herojima otadžbinskog rata u ovom hercegovačkom gradu, čime je počelo obilježavanje 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom. Prethodno je u Hramu Svetog Save služena liturgija na kojoj su pojali članovi Akademskog narodnog hora iz ruskog grada Voronježa.

U poslijepodnevnim časovima u Domu kulture predviđen je sastanak delegacije iz ruskog grada Voronježa sa direktorima škola, roditeljima, učenicima i stanovnicima Bileće, nakon čega će biti priređena prezentacija školovanja u Agrouniverzitetu.


U okviru trodnevnog programa koga organizuje Ruski kulturni centar u BiH biće razgovarano i o istorijskim rusko-srpskim odnosima, te organizovana izložba eksponata u holu Kulturnog centra Bileća "Vojničko stvaralaštvo".

U 20.00 časova u Domu Kulture u Bileći biće održan koncert na kome je
specijalni gost Akademski narodni ansambl pjesme i plesa "Černozemočka" iz Rusije koji je osvojio prestižne nagrade na festivalima širom cijelog svijeta.

"Ovo je prilika da se djeci približe osnove ruske kulture, za čije očuvanje su se borili naši djedovi, pobijedivši fašizam", ističu u Ruskom kulturnom centru.

Sličan program ovaj centar organizovaće sutra i u Trebinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana