Runić: Uskoro rekonstrukcija puta ka srednjovjekovnom Visuć gradu

Srna
Foto: Agencije

DRVAR- Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da je počela rekonstrukcija puta prema selu Nagrađe gdje se nalazi srednjovjekovni Visuć grad i ostaci najstarije bogomolje u BiH, te istakla da je riječ o poslu vrijednost gotovo 238.000 KM.

"U toku je rekonstrukcija i asfaltiranje puta za Nagrađe u opštini Drvar. Vrijednost ovog projekta je 237.972 KM, a sredstva su obezbijedile vlade Republike Srpske i Federacije BiH", rekla je Runićeva.

Ona je dodala da je izvođač radova firma "Mrkonjić putevi".

Prema riječima Časlava Šobota, predsjednika Udruženja "Nagrađe - Crna kraljica", asfaltiranje puta je od velikog značaja.

"Put je od velikog značaja za širu društvenu zajednicu pa ga mi zovemo put ljubavi i sloge. Jedinstveno, veliko i sveto mjesto Nagrađe nam je još bliže. A, sa Nagrađem bliže nam je i srednjovjekovna jedinstvena tvrđava Visuć grad ili u narodu poznatija kao Crna kraljica", rekao je Šobot za Srnu.

On dodaje da će se sad lakše stizati i do svetog mjesta gdje su pronađeni temelji pravoslavne bogomolje stari vijekovima.

"Bliže nam je i unikatan kanjon vode Visućice sa svim svojim prirodnim ljepotama ispod planine Jadovnik što je veliki potencijal našeg Drvara", dodao je Šobot.

On je izrazio zahvalnost Runićevoj koja je prepoznala potencijal i potrebe Nagrađa u razvoju turizma, ali i olakšanju života povratnika, kao i svim ljudima dobrog srca koji učestvuju u stvaranju ljepšeg života u ovom selu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana