Runić: Sloboda medija posebno važna za Srbe u Federaciji

Srna
Runić: Sloboda medija posebno važna za Srbe u Federaciji

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić čestitala je 3. maj - Svjetski dan slobode medija, uz naglasila da je sloboda medija posebno važna u Federaciji BiH (FBiH), gdje su Srbi manjina.

Runićeva je rekla Srni da zahvaljujući slobodi medija Srbi povratnici u Drvaru i Krajini mogu ukazati na brojne probleme sa kojima se povratnička populacija susreće.

Ona je navela da je Radio Drvar jedini srpski medij u FBiH, te da je želja Drvar postane centar izvještavanja povratničkih opština čim se za to stvore finansijski uslovi.

Runićeva je dodala da se rodila ideja o osnivanju televizijske kuće koja bi pokrivala opštine u Livanjskom i Unsko-sanskom kantonu.

“Da svaki Srbin povratnik dobije šansu da ispriča svoju priču, da se čuje i za Srbe sa Kupresa, Livna, Bosanske Krupe, Ključa i Bihaća i svakog sela gdje god su se vratili na svoja ognjišta”, navela je Runićeva.

Ona je čestitala Svjetski dan slobode medija novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana