Runić: Skupštinska većina odbija gradnju vjetroelektrana

Srna
Foto: atv

DRVAR - Načelnik opštine Drvar Dušica Runić rekla je da se na sjednicama Opštinskog vijeća otvoreno opstruiše svaki konstruktivan prijedlog načelnika, te odbija da u Drvar dođu investitori i da se pravi povoljna poslovna klima.

Runićeva je izjavila Srni, nakon jučerašnje sjednice lokalnog parlamenta, da je skupštinska većina odbila da podrži odluke koje vode osnaživanju budžeta, poput onih o gradnji vjetroelektrana i solarnih panela, kao i o uvođenju reda u oblasti stanarskih prava.

"Poništavaju volju naroda kontinuirano od 2018. godine. Odbili su da potvrde rezultate za članove savjeta mjesnih zajednica, gdje je SNSD ostvario ubjedljivu pobjedu u oktobru prošle godine", istakla je Runićeva.

Opštinsko vijeće u Drvaru juče je na vanrednoj sjednici potvrdilo zaključak za prihvatanjem inicijative za pokretanje opoziva načelnika opštine, ali je odbilo usvojiti prigovor Runićeve zbog neregularnog izglasavanja inicijative za njen opoziv.

Runićeva je rekla da je skupštinska većina napravila niz proceduralnih grešaka u zahtjevu za preispitivanje zaključka o njenom opozivu.

"Umjesto da, okupljeni oko istog cilja - a to je dobro Drvara - vodimo naš grad ljepšoj budućnosti, mi šaljemo poruku da u Drvaru trenutnu politiku u Skupštini vode oni kojima je bitan samo lični interes", rekla je Runićeva.

Inicijativu za opoziv načelnika opštine Drvar Dušice Runić pokrenulo je devet odbornika u lokalnom parlamentu na sjednici održanoj 12. januara. Od ukupno 17 odbornika, za opoziv Runićeve glasalo je devet, i to iz političkih stranaka SP, DNS, SNS FBiH, HDZ 1990 i Klub nezavisnih odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana