Rukotvorine za razonodu i puniji kućni budžet

Lj. A.
Rukotvorine za razonodu i puniji kućni budžet

Bijeljina - "Šta sve ženske ruke mogu" naziv je prodajne izložbe rukotvorina koja je juče, u okviru manifestacije "Pantelinski dani", održana u Bijeljini.

- Željeli smo da pružimo šansu ženama da prikažu ono što one rade u slobodno vrijeme te da zainteresuju širu javnost za svoje radove - rekla je član Organizacionog odbora "Pantelinskih dana" Branka Marković-Savčić.

Manifestaciju su obogatile i članice Udruženja žena "Kreativa", a jedna od njih Olivera Čičić stvara prava mala umjetnička djela tehnikom dekupaž.

- Sve je počelo kao hobi. Prvo sam krenula da pravim prstenčiće za salvete, a onda sam počela da se bavim ovom tehnikom -  rekla je Čičićeva i dodala da je to danas njena velika ljubav i bijeg od svakodnevnih problema.

Aleksandra Milić iz Bijeljine prije dvije godine otkrila je svoj posao snova. Bavi se izradom predmeta od papira.

- Pošto sam majka i nezaposlena sam, razmišljala sam kako da upotpunim vrijeme. Ideju sam otkrila na internetu. Ovaj posao je neobičan, lijep i isplativ, jer mi ne treba puno materijala, a papira i novina ima na sve strane - rekla je Milićeva koja od papira pravi tacne, šolje, saksije, cekere, korpe raznih oblika i boja.

Minja Panić iz Bijeljine bavi se pčelarstvom, koje je od hobija preraslo u porodični biznis.

- Koristimo sve iz prirode, po receptima naših baka. Od voska, kamilice, nevena, lavande, maslinovog ulja, propolisa  i drugih sastojaka pravimo razne meleme - navodi Panićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana