Rudnik Sase platio ekskurziju za 11 maturanata

Srna
Rudnik Sase platio ekskurziju za 11 maturanata

Srebrenica - Rudnik olova i cinka "Sase" kod Srebrenice uplatio je sredstva za odlazak na ekskurziju 11 maturanata iz Srednjoškolskog centra "Srebrenica", potvrđeno je Srni u ovoj školi.

 

Rudnik je odobrio sredstva za 17 maturanata iz porodica slabog materijalnog stanja, ali šest učenika je iz privatnih razloga odustalo od odlaska na ekskurziju koja košta 400 KM po učeniku.

Srebrenički maturanti, njih 63, večeras su otputovali na šestodnevnu ekskurziju u Italiju gdje će boraviti u Veroni, Padovi i Veneciji i posjetiti veći broj kulturnih znamenitosti te zemlje.

Sa učenicima su otputovala i četiri profesora i ljekar za eventualno pružanje zdravstvenih usluga ukoliko nekome budu potrebne.

Prethodnih godina Rudnik "Sase" je omogućavao maturantima iz ove dvije opštine da zarade sredstva za ekskurziju obavljajući neke poslove u krugu preduzeća. Ove godine to je izostalo jer su većina maturanata djevojke i nije bilo poslova koje bi one mogle obavljati, pa su sredstva za njihov odlazak na ekskurziju uplaćena kao pomoć za tu namjenu.

Rudnik "Sase" posluje u sastavu firme "Gros" iz Gradiške čiji je vlasnik britanska kompanija "Mineko" koja gazduje sa nekoliko rudnika u Srbiji, Makedoniji i BiH, a gradi i hidroenergetske objekte u Republici Srpskoj.

Ovo je najveći privredni kolektiv na području Srebrenice i Bratunca čijih 440 zaposlenih ima redovne plate, uplate zakonskih doprinosa kao i naknade za beneficirani staž.

Rukovodstvo Rudnika "Sase" redovno pokazuje odgovornost i pruža finansijsku podršku organizovanju kulturnih i sportskih sadržaja, opremanju sportskih klubova, te za izgradnju, osavremenjavanje i održavanje sportskih objekata u Srebrenici, kao i u susjednom Bratuncu odakle je najveći broj zaposlenih u rudniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana