RTV Gradiška donosi priče iz Lijevča

Jana Kezić
RTV Gradiška donosi priče iz Lijevča

GRADIŠKA - Otvaranje Radio-televizije (RTV) Gradiška pokazuje opredijeljenost grada da nastavi razvoj, ali i da ovaj medij bude osposobljen da emituje kvalitetan regionalni program.

Poručeno je to juče na svečanom otvaranju u gradiškom Kulturnom centru i istaknuto da je ovaj grad ima snažan informativni servis koji će biti od koristi građanima, Gradskoj upravi i privrednicima.

Direktor RTV Gradiška Rajko Romić rekao je da je Radio Gradiška, koji već 42 godine emituje program, stvorio preduslove za emitovanje i televizijskog kanala.

- Priča o pokretanju RTV-a počela je sredinom prošle godine, jer Gradiška ima dovoljno potencijala u turističkom, sportskom, kulturnom i društveno-političkom životu te bi bilo lijepo da to vide svi građani Srpske, ali i šire - rekao je Romić i dodao da ovaj medij ima 15 stalno zaposlenih i šest spoljnih saradnika.

Objasnio je da je vizija krenula od gradonačelnika Gradiške Zorana Adžića, koji je istakao da je cilj ovog projekta promocija grada i pravovremeno informisanje stanovništva.

- Nije bilo lako iznijeti ovaj projekat, ali smo uspjeli - rekao je Adžić i zaposlenima poželio uspješan, dugovječan i plodonosan rad.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je prisustvovala svečanom otvaranju, rekla je da RTV treba da služi na ponos Gradišci, ali i svima u Srpskoj te im poželjela dobrodošlicu u medijsku porodicu.

- Gradiška ide krupnim koracima naprijed. Svaki put kada dođem ovdje gradonačelnik i njegovi saradnici iskažu mnogo novih ideja, a to znači da brinu o svojim stanovnicima. To ima i širu dimenziju, jer što više razvijamo svaku lokalnu zajednicu, utoliko je i naša Republika razvijenija - kazala je Cvijanovićeva.

Gradski menadžer Bojan Vujinović je na samom otvaranju napravio izložbu fotografija i spisa u vidu “tajm lajna” od nastanka Radija Gradiška pa do nastanka RTV-a. On je rekao da ovaj javni servis neće služiti samo sugrađanima Gradiške nego i stanovnicima susjednih opština i gradova.

Program

RTV Gradiška formirana je lani odlukom Skupštine grada o reorganizaciji Radio Gradiške, lokalnog javnog servisa osnovanog 1979. godine, nakon čega je uslijedila nabavka nove studijske i emisione TV i radijske opreme te preseljenje u nove prostorije. Program TV Gradiška građani mogu da prate putem kablovskih operatera, “m:tel” na kanalu 97 i “Blicneta” na kanalu 56.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana