Rotaciona svjetla obavezna za traktore

Srna
Rotaciona svjetla obavezna za traktore

Banjaluka - U Republici Srpskoj sutra počinje preventivna kampanja pod nazivom "Osvjetlaj obraz domaćine, označi traktor žutim rotacionim svjetlom".

Cilj kampanje jeste podizanje nivoa poštivanja saobraćajnih propisa i opreza vozača traktora i ostalih poljoprivrednih mašina kako u radu na njivi i u šumi, tako i na javnom putu, saopšteno je iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske.


Realizacijom aktivnosti očekuje se i dostizanje višeg stepena tehničke ispravnosti, korišćenja rotacionog svjetla prilikom kretanja poljoprivrednih mašina na javnom putu, što je i zakonska obaveza.

Početak kampanje ozvaničiće sutra u Vukosavlju direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza Ranko Babić, te predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na platou ispred zgrade opštine Vukosavlje u 11.30 časova okupiće se vozači traktora i drugih poljoprivrednih mašina sa kojima će se razgovarati o njihovim problemima, a biće podijeljen određen broj žutih rotacionih svjetala, kao i edukativni leci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana