Ronioci od smeća nisu vidjeli prst pred okom

Lj. A.
Ronioci od smeća nisu vidjeli prst pred okom

Bijeljina - Članovi Ronilačkog kluba "Bosna" izvadili su više od četiri tone smeća iz rijeka Drine i Bosne, te Plivskog, Boračkog i Modračkog jezera.

Riječ je o projektu "Zajedno za čiste vode BiH", koji je završen akcijom čišćenja rijeke Drine, u okviru koje je 30 ronilaca uklonilo otpad iz kanala Dašnica u Bijeljini.

- Slika naših rijeka je poražavajuća i ovakve akcije su prijeko potrebne. Počeli smo od rijeke Bosne, a završili u Bijeljini čišćenjem kanala Dašnica. Najviše smo pronašli ambalažnog otpada, odnosno stakla, plastike, gume, kesa - rekao je predsjednik ronilačkog kluba "Bosna" Hrvoje Gavrančić i dodao da su bili neprijatno iznenađeni situacijom na Modračkom jezeru.

- Smeća je bilo toliko da bukvalno nisam vidio prst pred okom. Srećom, uspjeli smo da izvadimo ogromnu količinu smeća - rekao je on.

Za sav otpad koji je izvučen iz rijeka i jezera pobrinulo se Udruženje "Eko život". Čišćenju kanala Dašnica je prisustvovao i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić koji je naglasio da je najnužnije promijeniti svijest građana.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana