Rogatičanka Glorija Gluhović prvonagrađena na konkursu za najljepšu fotografiju

S. M.
Rogatičanka Glorija Gluhović prvonagrađena na konkursu za najljepšu fotografiju

ROGATICA - “Zraci iznad rijeke” naziv je fotografije Rogatičanke Glorije Gluhović koja je osvojila prvo mjesto na tradicionalnom javnom konkursu koji je povodom Dana i krsne slave Rogatice - Preobraženja Gospodnjeg raspisala Turistička organizacija opštine.

Na konkurs je, rekao je direktor Turističke organizacije Predrag Ujić, fotografije poslalo 35 fotografa koji se amaterski bave ovim poslom, među kojima je, što je posebno vrijedno pažnje, dobar odziv mladih fotografa. Prispjelo je 179 fotografija za koje je uslov bio da odražavaju neki od elemenata kulturno-istorijskog, prirodnog i ostalog iz svakodnevnog života na području opštine.

I ove godine izbor najljepših fotografija izvršio je Mladen Jovičić, Rogatičanin koji se profesionalno bavi fotografijom u Beogradu, koji je istakao da su na prvonagrađenoj fotografiji tehnička strana, kadar i boja dopadljivi, a momenat fotografisanja izdvojio ju je od ostalih.

Druga nagrađena fotografija je “Ravnopravnost” koju je snimio Igor Čolić, a treća Maje Ćorić za fotografiju “Prijatelji”. Autori sve tri odabrane fotografije uz diplomu i novčano su nagrađeni od 150 do 100 maraka, koje je obezbijedila Opštinska uprava u Rogatici kao pokrovitelj manifestacija.

Sve prispjele fotografije objavljene su i na veb stranici Turističke organizacije, a najviše lajkova, 917, dobila je fotografija “Anđeli među nama”, čiji je autor Vesna Pušonja i njoj je pripala nagrada od 50 maraka.

- Nagrađene fotografije i još 25 koje su pristigle na konkurs posjetioci mogu vidjeti u izložbenom prostoru Turističke organizacije svakog dana dok traju manifestacije uz Dan i krsnu slavu opštine - rekao je Ujić.

U sklopu obilježavanja Dana Rogatice predstavnici opštine, Boračke organizacije, privrednih, javnih i društvenih institucija ove lokalne zajednice posjetili su juče spomen-obilježje za 160 poginulih vojnika i oficira kraljeve vojske u otadžbini na Borikama i spomenik Kralju Petru Prvom Oslobodiocu na Sjeversku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana