Rogatica: U osmoj deceniji bračni par Jagodić metu konkurenciju

S. M.
Rogatica: U osmoj deceniji bračni par Jagodić metu konkurenciju

Rogatica - Da se i u poznim godinama može veoma dobro voditi seosko domaćinstvo pokazali su Mile i Stevka Jagodić iz rogatičkog naselja Zahrid, za koje se sa pravom kaže da su jedni od najuspješnijih farmera u ovoj opštini.

Jagodići su lani mljekari "Pađeni" iz Bileće isporučili 20.523 litra mlijeka, što ih je svrstalo na drugo mjesto po količini isporučenog mlijeka u Rogatici.

Iako već odavno gaze osmu deceniju života, snaga i volja za radom ih ne izdaje. Naprotiv, ovaj vrijedni bračni par nastoji da postanu šampioni u isporuci mlijeka. Posebno su ponosni na to što godinama isporučuju mlijeko ekstra klase, što im donosi dobru zaradu.

- Imamo pet krava, a jedna ovih dana treba da se oteli, pa će biti i prinove. Dogovor kuću gradi, pa tako i mi podijelimo posao u štali i sve je lakše. Zahvaljujući tome mjesečno u prosjeku zaradimo oko 1.500 KM, što je za nas i više nego dovoljno - kaže sedamdesetsedmogodišnji Mile Jagodić.

Njegova godinu mlađa supruga Stevka dodaje da imaju veoma dobru saradnju sa mljekarom koja redovno izmiruje svoje obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana