Rogatica: Nova zgrada za najugroženije

S. M.
Rogatica: Nova zgrada za najugroženije

Rogatica - U rogatičkom naselju Kruščica počela je gradnja zgrade za boračke kategorije čija je vrijednost 413.000 maraka.

Riječ je o Programu stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije koji finansira Vlada RS i opština.

Objekat će biti veličine 21,5 puta 11,6 metara sa podrumom, prizemljem i dva sprata i u njemu će biti 14 stanova. Tu su još zajedničke prostorije te ostave sa podrumima.

Prema riječima predsjednika opštinske Boračke organizacije Milenka Rajaka, u novoj zgradi biće zbrinuto 12 najugroženijih porodica poginulih boraca i RVI, koliko ih iz postojećeg programa nije riješilo stambeno pitanje. Preostala dva stana u vrijednosti od 53.000 maraka finansira opština iz budžeta i ona će njima raspolagati.

Osim toga, naglašava Rajak, opština je obezbijedila zemljište, projektnu dokumentaciju i svu infrastrukturu od vode i kanalizacije do telefona.

Radove izvodi građevinsko preduzeće "Gratod" iz Banjaluke, a izvođač se obavezao da će objekat završiti u roku od šest mjeseci. Šef gradilišta Miroslav Bulajić rekao je da su im na startu problem stvorile podzemne vode u temeljima.

Inače, da nije bilo toga, oni bi već "izašli iz zemlje", što je cilj prije eventualnih kiša i lošijeg vremena.

 

          

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana