Rogatica: Nastavak izgradnje dvorane novcem od Vlade Srpske

S. M.
Rogatica: Nastavak izgradnje dvorane novcem od Vlade Srpske

ROGATICA - Zahvaljujući 500.000 maraka koje je obezbijedila Vlada Republike Srpske biće nastavljena izgradnja sportske dvorane u okviru Sportsko-rekreativnog centra “9. januar”.

Predračunska vrijednost ovog značajnog infrastrukturnog objekta predviđenog Strategijom lokalnog razvoja opštine za period 2018-2027. godina je 3,2 miliona maraka. Početnih 400.000 maraka obezbijedila je opština zaduženjem kod Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i od novembra 2019. urađeni su značajni radovi.

- Da se, naglašava načelnik Jagodić, ne bi gubilo vrijeme, a i devalvirala sredstva, dat je nalog odgovornim službama u opštinskoj upravi da što prije, uz konsultaciju struke, budu utvrđeni prioritetni radovi koji bi mogli biti obavljeni sredstvima dobijenim od Vlade Republike Srpske. Kad do toga dođe, odmah će biti raspisivan tender za izvođača radova da bi početkom naredne građevinske sezone počelo izvođenje - kaže načelnik Rogatice Milorad Jagodić.     

Predviđeno je da dvorana ima 825 sjedišta. Na plohi predviđenoj za sportske aktivnosti nalaziće se tereni za košarku, rukomet, odbojku, dvoransku atletiku i mali fudbal sa pratećim prostorijama i ostalom infrastrukturom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana