Rogatica: Jači u borbi protiv vatre

S. M.
Rogatica: Jači u borbi protiv vatre

Rogatica - Teritorijalna vatrogasna jedinica opštine Rogatica uskoro će biti bogatija za cisternu pomoću koje se požar gasi pjenom i vodom, a vatrogasci će dobiti novu radnu opremu.

Starješina jedinice Željko Petković je rekao da je za kupovinu ovog vozila 200.000 maraka dodijelio Vatrogasni savez RS, a 50.000 lokalna zajednica.

- Koliko je ovo za nas važan projekat najbolje se može zaključiti iz činjenice da je najmlađi kamion-cisterna, sa kojim intervenišemo pri gašenju požara, star više od 30 godina - kazao je Petković i najavio da će ova godina za rogatičke vatrogasce biti posebno bogata.

On je dodao da vatrogascima dolazi i još jedna pomoć. Riječ je o savremenoj opremi za spasavanje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama. Vrijednost ovog projekta je 26.000 maraka, a donaciju je obezbijedila Ambasada Češke u BiH.

Petković je istakao da je okončana i obnova Vatrogasnog doma, za koju je 10.500 maraka obezbijedila slovačka ambasada u BiH. Stručno usavršavanje vatrogasaca je svakodnevna obaveza, a pored opštine, tu je i pomoć kolega iz prijateljskog Vatrogasnog društva "Radlje" na Dravi kod Maribora, sa kojim imaju višegodišnju saradnju.

- Vatrogasci iz Slovenije poklonili su nam vrijednu opremu. Tu je vatrogasno kombi vozilo, velika prenosna pumpa, pet aparata za disanje, oprema za zbrinjavanje povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama i drugo - rekao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana