Rogatica ispratila još jednu generaciju maturanata: Defile mladosti predvodili najbolji

S. M.
Rogatica ispratila još jednu generaciju maturanata: Defile mladosti predvodili najbolji

ROGATICA - Predvođeni najboljima u generaciji, učenici rogatičkog Srednjoškolskog centra “27. januar” ponosno i uz zvuke trube prodefilovali su ulicom Srpske sloge, pokazujući svu raskoš i ljepotu haljina i odijela koje su izabrali za proslavu maturske večeri.

Maturanti su se, po tradiciji, okupili u fiskulturnoj sali škole, a na čelu svečane kolone bila je atletičarka Kristina Popović, koja je učenica generacije i njen drug iz razreda Pavle Nešković.

Dok su se brojni Rogatičani okupili sa obje strane ulice, pozdravljajući ih i diveći se mladosti i ljepoti, maturanti su ponosno prošetali do motela “Vizion”, gdje su se pjesmom i veseljem oprostili od đačkog doba.

Mnogi mladići su baš tu veče prvi put obukli odijelo i umjesto patika obuli elegantne cipele, a djevojke glamurozne haljine i sandale sa visokim potpeticama.

Maturante su dočekale razredne starješine i profesori, a novi direktor Centra Darko Jovičić im je čestitao završetak srednje škole.

- Pred vama su mnogi putevi, izazovi i nova prekretnica u životu. Koji god put da odaberete neka bude onaj koji vodi do uspjeha. Ne zaboravite da neće uvijek biti lako. Ali, ako imate cilj, vjerujte i naporno radite na njegovom ostvarenju i uspjeh neće izostati - kazao je Jovičić i poručio da im vjera u sebe i u druge bude podsticaj da uvijek idu naprijed.

Ovo veče bilo je posebno i za profesoricu srpskog jezika Smiljku Batinić, koja ide u zasluženu penziju, nakon 40 godina provedenih u prosvjeti. Maturanti Gimnazije, kojima je Batinićeva bila razredni starješina, uručili su joj poklon i otpjevali njenu omiljenu pjesmu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana